Παραλίες - Αξιοθέατα

 • Φοινικόδασος Βάι

  Το Βάι, ή πιο συγκεκριμένα το φοινικόδασος Βάι, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στην Κρήτη και συνάμα μια από τις πιο όμορφες και ιδιαίτερες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Το Βάι προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο όχι μόνο για το πανέμορφο φοινικόδασος του, αλλά και για τη μεγάλη αμμώδη παραλία που απλώνεται μπροστά του.

 • Κάτω Ζάκρος
  Η Κάτω Ζάκρος είναι ένα μικρό πανέμορφο ψαροχώρι που βρίσκεται 47 χλμ νοτιοανατολικά της Σητείας και 25 χλμ από το Παλαίκαστρο. Με μια μεγάλη και δυο μικρότερες πεντακάθαρες παραλίες, με τα πετραδάκια να εναλλάσσονται με την ψιλή άμμο, τούτος ο οικισμός μοιάζει να βρίσκεται κοντά στον παράδεισο. Εκεί θα βρείτε όμορφα ταβερνάκια με νόστιμο ψάρι και καφετέριες.

 • Παραλία Κουρεμένου

  Η πιο μεγάλη παραλία της περιοχής του Παλαικάστρου (1,5 χλμ μήκος) απέχει μόνο 2 χλμ από το Παλαίκαστρο και 20 από την Σητεία. Έχει άμμο και ο βυθός της είναι ιδανικός για δύτες. Πολύ κοντά στην παραλία μπορείτε να βρείτε ταβέρνες που προσφέρουν φρέσκο ψάρι οποιαδήποτε στιγμή. Αυτή η παραλία είναι μία πρόκληση γι' αυτούς που αγαπούν το windsurfing και είναι δημοφιλής σ' όλη την Ευρώπη. Υπάρχει επίσης μία σχολή windsurfing εκεί.

 • Παραλία Ερημούπολη
  Η Ίτανος βρίσκεται 26km ανατολικά της Σητείας, λίγο βόρεια από το διάσημο φοινικόδασος στο Βάι. Το όνομα της το παίρνει από την αρχαία πόλη της Ιτάνου, της οποίας ερείπια υπάρχουν στην περιοχή. Δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ιτάνου υπάρχουν οι τρεις συνεχόμενοι κόλποι της Ερημούπολης (δεύτερο όνομα της περιοχής) με ισάριθμες όμορφες παραλίες.

 • Φαράγγι Νεκρών
  Σε μικρή απόσταση από το χωριό της Ζάκρου ξεκινά ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Κρήτης, το Φαράγγι των Νεκρών, όπως ονομάζεται, το οποίο καταλήγει στην Κάτω Ζάκρο. Το Φαράγγι των Νεκρών είναι από τα πιο ενδιαφέροντα φαράγγια της Κρήτης και βρίσκεται στο τέλος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Η ονομασία "Φαράγγι των Νεκρών" δόθηκε εξ αιτίας των πολλών Μινωικών τάφων που βρέθηκαν σε σπήλαια του στις απόκρημνες πλευρές του, τα οποία είναι ορατά κατά την περιήγηση, όπως και οι διάφοροι γεωλογικοί σχηματισμοί που ως έργα τέχνης δημιουργούν ένα φανταστικό σκηνικό.
 • Αρχαιολογικός Χώρος Κάτω Ζάκρου
  Στην Κάτω Ζάκρο, βρίσκεται το τέταρτο μεγαλύτερο Μινωικό Παλάτι της Κρήτης, το οποίο έφερε στο φως το 1961 ο μεγάλος Έλληνας αρχαιολόγος Ν. Πλάτων. Η τοποθεσία του ανακτόρου είχε μεγάλη σημασία γιατί στην περιοχή που ήταν κτισμένο μπορούσε να εμπορεύεται με την Ανατολή καθώς επίσης και με τα άλλα ανάκτορα του νησιού. Βρίσκεται 7,5 χλμ από τη Ζάκρο, στον ομώνυμο κόλπο.